PVK GROUP: Από τις 28 Μαΐου 2020 ο Ο.Λ.Ε. διαβίβασε στο ΤΑΙΠΕΔ την πρόταση αξιοποίησης του λιμανιού της Ν. Περάμου

7/3/2020


Η κατάθεση πρότασης από την εταιρεία PVK GROUP προς το ΤΑΙΠΕΔ και κατ’ επέκταση προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά και τα στοιχεία που έβγαλε την εβδομάδα που πέρασε στην επιφάνεια η «ΑΙΧΜΗ» και το aixminews.gr , προξένησαν ποικίλες αντιδράσεις αλλά και πολλά ερωτήματα από συνδημότες μας στη Νέα Πέραμο τα οποία δεν μπορούσαμε να αφήσουμε αναπάντητα.

Γι’ αυτό το λόγο, ο εκδότης της εφημερίδας μας κ. Αντ. Υψηλάντης, επισκέφθηκε τα γραφεία της εταιρείας στον Πειραιά, όπου είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τους κ.κ. Αντ. Πετράκη και Απ. Βαγενά για να ενημερωθεί περαιτέρω για την πρόταση που αφορά την αξιοποίηση του λιμανιού της Νέας Περάμου.

Αν μη τι άλλο, η συζήτηση ήταν παραγωγική, αφού οι εκπρόσωποι της PVK GROUP δεν δίστασαν να δώσουν διευκρινιστικές απαντήσεις σε ερωτήματα που πλανώνται στο διαδίκτυο.

Ερωτήματα που εν κατακλείδι αφορούσαν κυρίως την μεταβίβαση της πρότασης από τον ΟΛΕ στο ΤΑΙΠΕΔ, καθώς από υπερβάλλοντα αγωνία (όπως διαπιστώσαμε), η εκπρόσωπος των «Ενεργών Πολιτών Νέας Περάμου» κ. Θωμαίς Λιώτα έθεσε στην σελίδα μας στο facebook.

Ξεκαθαρίζοντας για μια ακόμη φορά ότι είναι αντιδεοντολογικό να αποκαλύπτουμε τις πηγές του ρεπορτάζ όταν μάλιστα αυτό δεν θίγει πρόσωπα και υπολήψεις, θα επαναλάβουμε πως όντως το Υπουργείο Ανάπτυξης (στην «ομπρέλα» του οποίου ανήκει το ΤΑΙΠΕΔ), έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πρόταση των εκπροσώπων της PVK GROUP.

 

 

 

Μάλιστα και απ’ ότι μάθαμε, μόλις δοθεί το «πράσινο φως» για την υλοποίηση της πρότασης, τότε θα ξεκινήσουν και οι διαδικασίες για την σύνταξη των όρων της δημοπρασίας σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία. Αυτό σημαίνει πως τότε οι υποψήφιοι επενδυτές θα υποχρεωθούν να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό της εγγυητικής τους ζητηθεί, με τον κ. Πετράκη να δηλώνει απόλυτα έτοιμος γι’ αυτό αλλά και για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί.

 

 

 

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε στην διάθεσή μας και παρουσιάζουμε, ο δικηγόρος της εταιρείας στις 8-5-2020 κατέθεσε στον Ο.Λ.Ε. (υπόψη του Διευθύνοντος Συμβούλου κ. Απ. Καμαρινάκη), την πρόταση για την αξιοποίηση του λιμανιού της Νέας Περάμου.

Είκοσι (20) ημέρες αργότερα, και συγκεκριμένα στις 28-5-2020  ο Ο.Λ.Ε. διαβίβασε στο ΤΑΙΠΕΔ το υπ’ αριθ. 4289/8-5-2020 έγγραφο της PVK GROUP , αλλά και την πρόταση αξιοποίησης του λιμένα.

Όπως φαίνεται, οι εκπρόσωποι της εταιρείας PVK GROUP κινούνται με σταθερά βήματα, αναμένοντας πλέον το τελικό «ΟΚ» από το Υπουργείο Ανάπτυξης ώστε μετέπειτα να κινηθούν όλες οι απαραίτητες από το νόμο διαδικασίες.

Θεωρούμε πως μετά την παρουσίαση των στοιχείων, το τοπίο όσον αφορά τις προθέσεις των επενδυτών αρχίζει να ξεκαθαρίζει, αφού πλέον και εφόσον εγκριθεί η πρόταση τους από το ΤΑΙΠΕΔ και κατ’ επέκταση από το Υπουργείο Ανάπτυξης οι ασφαλιστικές δικλίδες είναι τέτοιες που δεν θα αφήσουν καμία σκιά να πλανάται πάνω από το σπουδαίο αυτό αναπτυξιακό έργο που έχει προταθεί να γίνει στη Νέα Πέραμο.

 




© 2024 PvK Company. All Rights Reserved | Created by  Hyperware